Groep 7/8

                      
 

 

Juf Esther (ma-di-wo-do-vr)                     

 

Groep 7/8

We gaan veel met en van elkaar leren. Dit zullen wij onder andere gaan doen door veel coöperatieve werkvormen te gebruiken, waarbij je leert om met iedereen samen te kunnen werken. Hierbij is de sfeer erg belangrijk! Om de sfeer te bevorderen zetten we elke week een leerling in het zonnetje. De naam van deze zogenaamde ‘Topper van de Week’  komt op een poster te staan en daaromheen komen de complimenten van de klasgenoten te staan.

Nieuw in groep 7/8 zijn de nieuwskring, discussiekring en filosofiekring. Het doel van deze kringen is het oefenen van spreek- en luistervaardigheden, maar ook het kritisch denken over verschillende onderwerpen.
Nog een onderdeel om de spreek- en luistervaardigheden te oefenen is het geven van een spreekbeurt en een boekenkring.

In groep 7/8 word je voorbereid op het Voortgezet Onderwijs. Je zult leren hoe je moet plannen, hoe je huiswerk maakt, hoe je je agenda gebruikt, hoe je een tekst moet samenvatten enz. Deze vaardigheden zul je hard nodig hebben. Het plannen zullen we onder andere gaan oefenen door te werken met dagtaken. Ook zul je gaan leren hoe je je eigen doelen moet gaan stellen.

Groep 8 mee aan de CITO-eindtoets, erg spannend voor de kinderen, maar ook een mooi meetmoment waar we met z’n allen naar toeleven. In april en mei doen we mee met het landelijk verkeersexamen, dit omdat het steeds drukker wordt in het verkeer en de kinderen vaker gaan deelnemen aan dat verkeer, wanneer zij bijvoorbeeld iedere dag van en naar school fietsen. En het schoolkamp, we kijken er nu al naar uit! Het einde van dit schooljaar sluiten we natuurlijk af met een musical. Altijd weer de mooiste afsluiting van je schoolloopbaan. De musical van dit jaar gaat over … dit blijft nog geheim. Eerst hard werken en met je toekomst bezig zijn. Dit alles in een goede sfeer, waarbij we elkaar respecteren en elkaar willen helpen om samen verder te groeien naar samen jezelf worden. 

Veel succes en plezier dit schooljaar voor groep 7/8.