Groep 6

                      

Juf Stephanie  (ma-di-wo-do-vr)

Juf Lotte

 

Over onze groep:

Wij zijn groep 6! Wij zijn een gezellige, hardwerkende, sportieve groep. In het begin van het jaar hebben we afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan. Deze afspraken hebben we op papier gezet en daar hebben we onze handtekening ondergezet.

Tijdens het werken maken we regelmatig gebruik van coöperatieve werkvormen. Op deze manier leren we met elkaar samen te werken en werken we ook aan ‘teambuilding’. Samen zijn we een klas en de binding met elkaar is erg belangrijk.

In de ochtend hebben we meestal een vast programma. We beginnen de dag met technisch lezen. Daarna komen de vakken rekenen, taal en spelling aan bod. Op maandagochtend beginnen we met de weekendkring. Op de middagen doen we de wereld-oriënterende vakken; aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Ook tekenen, handvaardigheid en verkeer komen op de middag aan bod.

Op de maandag- en op de vrijdagmiddag hebben we gymles. Dit hebben we in de gymzaal vlakbij onze school.  

Elke dag verstopt onze juf de complimentenbal. Als je de bal in je kastje hebt, kan je anderen deze dag complimenten geven. We merken dat het erg leuk is om een ander een complimentje te geven en vinden het ook leuk om een compliment te krijgen. We proberen elkaar ook te misleiden… Iedereen geeft complimenten, maar wie is de complimentenmaker van de dag?

In groep 6 krijgen we ook huiswerk. We hebben een agenda waarin we ons huiswerk opschrijven en we hebben een map waarin we ons huiswerk bewaren. Op deze manier leren we ons huiswerk plannen.